Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ … ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΟΥΝ


Αυτές τις μέρες ήρθε η προκήρυξη για την εισαγωγή στις Αστυνομικές σχολές, 1000 περίπου θα είναι φέτος οι εισαχθέντες σε αυτές, που σημαίνει 1000 καινούργιοι αστυνομικοί – αφού τελειώσουν την εκπαίδευση τους - θα ριχθούν στην μάχη κατά του εγκλήματος ή μήπως όχι; Αφήστε με να σας πω μερικά πράγματα φίλοι υποψήφιοι για τις προοπτικές καριέρας που σας προσφέρει η Ελληνική Αστυνομία και που δεν θα τις διαβάσετε σε καμία σχετική προκήρυξη.

Μπαίνοντας στην αστυνομία μπορείς να καταλήξεις –αν είσαι τυχερός και αν έχεις τις κατάλληλες διασυνδέσεις φυσικά- να γίνεις καφετζής, σερβιτόρος, μάγειρας, κουρέας, τσαγκάρης, ελαιοχρωματιστής. Επίσης μπορείς να μπεις στην ασφάλεια ενός επισήμου προσώπου –πολιτικού, επιχειρηματία, δημοσιογράφου- και να γίνεις οδηγός, γραμματέας, παιδί για τα θελήματα, νταντά που πηγαινοφέρνει τα παιδιά στο σχολείο ή την σύζυγο στα μαγαζιά. Επίσης μπορείς να γίνεις τυπικός γραφειοκράτης –ενίοτε και αργόμισθος- δημόσιος υπάλληλος και να μην βγεις από το γραφείο μέχρι να πάρεις σύνταξη. Α παραλίγο να το ξεχάσω, αν παίζεις κάποιο όργανο –μουσικό εννοείται μην μπερδεύεσαι – τότε μπορείς να κάνεις μια λαμπρή καριέρα στην μπάντα και την ορχήστρα της Αστυνομίας .

Κανένα ταλέντο δεν πάει χαμένο στην Αστυνομία, το μόνο που πάει χαμένο είναι οι χιλιάδες εκπαιδευμένοι αστυνομικοί που ασχολούνται με καθήκοντα άσχετα –πιο άσχετα δεν γίνεται- με την αποστολή της Αστυνομίας.

Αφελής απορία 1η : δεν θα μπορούσε άραγε να προσλαμβάνεται πολιτικό προσωπικό για κάποιες από τις παραπάνω ειδικότητες έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι αστυνομικοί να κάνουν αυτό για το οποίο προσλήφθηκαν και εκπαιδεύθηκαν, δηλαδή να ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΟΥΝ;

Αφελής απορία 2η: αποδεσμεύυθηκαν άραγε οι αστυνομικοί απο την φύλαξη επισήμων προσώπων όπως είχε εξαγγελθεί πανηγυρικά από την νεα πολιτική ηγεσία του Σώματος ή μήπως απλά αντικαταστάθηκαν με νεόυς -πιο τυχερούς και με καταλληλότερες διασυνδέσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου